Thursday, May 7, 2009

Non-Extreme Makeover

Monday tiba-tiba dapat memo from Khidmat Pengurusan JPN pasal dinner kat One World Hotel untuk farewell Dato' Seri Ong Ka Chuan and welcome Dato' Seri Kong Cho Ha. Eee... rasa macam malas nak pegi tapi Syuhana dah janji dengan Shah untuk meramaikan majlis and takde member so kesian la pulak ...

Masalahnya I kena work "lebih masa" sikit coz banyak IP, kompaun and surat rayuan developer atas meja yang tertunggak akibat fokus sangat kat taskforce yang tak MUDAH-MUDAH tuh. Jadi memang tak heranlah kalau i ala-ala PTD 48 yang rupa kerani 2-3 menjak nie. Nak balik rumah tukar baju takut jem pulak kat area One-Utama tuh. Then Syuhana suggest kitaorang buat makeover kat Bobbi Brown O-U. The idea is to divert perhatian orang daripada baju kitaorang yang ala-ala kerani cabuk kepada wajah kitaorang yang disolek secara profesional.. hehehe menarik ... menarik.

I memang dah lama nak mencuba kosmetik Bobbi Brown nie. I suka packaging dia yang simple tapi menarik. Tak tahulah mata orang tapi to me mcm Bobbi Brown range of colour pallete nie sesuai untuk Asian skin, solekan simple, focussing on menimbulkan glowing radiance lah ... But I jarang pakai mekap so I boleh project my inner radiance (malas sebenarnya) ... hehehe


Ni rupa before makeover



Ni masa tgh di makeover



Ni rupa selepas dimakeover



Gaya Pengerusi PUSPANITA ... sayang baju takde labuci ...

15 comments:

mohdsazali said...

bos....
cannnnnnnnnnntiiiiiiiiiiiiiikkkkk sangat.... tapi yang spoil.... dah buat sesuatu kat mata.... but..... hilang bila pakai.....speakmata... he he he... (baju tue cantikkkkk tapi rasanya usianya sudah menjangkau beberapa tahun... sejak zaman baru naik 44 hingga 48 takder ke baju lain...

ida said...

hahaha inner radiance yer.. work it bebeh!

rambomadonna said...

zali: alamak kantoi kat olpic bila ko bongkar umur baju tu hehehe ... habislah i kena kutuk pas nie. BTW baju I ala2 kain gulatis ker, euro moda ker I baru pakai semalam semata2 nak challenge Datuk Hanipah (yang persis Puan Fatmah) dari Pejabat Peguam Negara masa meeting ngan KSN.

Kak Noni kau pun puji time dinner tuh hehehe

ida: aku dah ikut ko and mek wu minum Inner Shine ... bak kata make-up artist dalam iklan dia lah ... "awak tak perlukan saya lagi, rupa awak sudah sangat cantik" hehehe

Si Yoyop Bah... said...

mcm rupa Francesca Peter pulak aku tgk...

rambomadonna said...

hahaha ... I don't expect a Giselle Bunchen pun lepas makeover. BTW syu ajak I try yang Estee Lauder punya lak ... my friend Erin ada buat Christian Dior hari tu, fuh mcm model iklan ...

rasa2 alim (ms white) ko pun pernah polah nak?

Olpicture said...

Aaaaaahhh.... The magic of Make-up! Chanteeekkk... love the simple-clean look. Should highten the Drama for eye make up though since its an evening event... pergh!

white said...

fewittt...sik kenal aku yang dayung itu adalah jiran aku dolk..hehehe. parik kupuok dayak moh conpius, artis ker tewww..

you look soooo sweetttt. mun mata tambah sikit kaler/eyeshadow lagik kacak, plus with accessories, rantai..fuiyooo..

yep, i did it once with alizabeth arden for one photo session. seriously, I looked like ten years younger, hehehe. siklah kacak,cuma nampak remaja giteww.

rambomadonna said...

olpic: thank you. I takleh nak kuncupkan lubang hidung nie... anyway, Bobbi brown tak banyak kaler yang dramatik mcm jenama2 lain like hijau, biru, kuning ... etc Dia banyak kaler2 yang earthy and sesuai untuk executive. tapi satu i agree dgn angel, the make up artist, bobbi pentingkan overall effects dia adalah natural radiance ... ala2 seri malam pertama hehehe ...

white: mun aku kurus dapat kurangkan six packs di perut aku tok alu berenti aku jadi PTD ... I am strutting my ways on the catwalks of milan, paris, new york ...

mohdsazali said...

bos... i think you shuold have one rantai mutiara yang labuh.... if you kenakan dengan baju nie for that nite i think you look stunning....

p/s dah jadi KPP you should invest sikit on clothing.... tengok macam olpic... baju kelazzzz jea... shpoing milan, paris dll

mohdsazali said...

opps silap eja shopping... yea (takut nanti kena mengata suka sangat buat ayat2 bahasa siam)

Olpicture said...

Ops! adakah nama i yang disebut2 itew? takde la sangat En. Sazali... mix and match gtew jer, mana mahal2 pun...

tapi agree on getting a strand of pearl, nampak elegant gtew!

white said...

jgnlah berhenti ptd..molah part time model bah..heheheh

aku pun dah chubby dah kat sitok..

SeMiN said...

rambo: wahhhh for the first time ever......... opssssssss....... baru jelas keayuan tu ...hehehe...(kang puji lebey2 kembang plak hehehehe)... apaun aku stuju ngan zali: ko patut pakai contact lens hijau ker, biru ker, coklat ker... bukan cermin mata hehehehee!

Abet said...

You look gorgeous...

rambomadonna said...

OMG ... strand of pearl? hehehe ... aduh macam lah mak datin ... anyhow, nak jadi future pengerusi puspanita kenalah invest lah kan hehehe ...

anyway ... thanks for the positive comment ... point taken ... memang nak kena invest in myself huhuhuhu ...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails