Monday, November 10, 2008

Aku Yang Kepenatan Part 2

Sorry lah to all my buddies... lama tak update blog nie. BTW, I dah 10 hari jadi warga seri kembangan nie. Banyak nak ceriter but biarlah I start dgn kisah I berpindah randah ke apartment baru I nie.

I officially pindah to my new home on 1.11.2008, sesuai dgn no. rumah I 11-1. Walaupun I kongsi sewa rumah dgn Ida kat Jalan Ipoh and I tried my very best to limit my stuff to the ones in my room, kitchen and small corner of the living room, masa packing2 tu tak sangka banyak nyer la barang2 (termasuk sampah yang dikumpulkan for the last 4 years...huhuhu). I took 2 days leave for the packing and moving (thursday and friday) so saturday and sunday I could use it for arranging and organising plus tgk concert.

Somehow, as you know lah, not everything will go as planned. I started out with Macy Curtain. Supposedly the week before they should have completely installed the curtains. However, they missed out my roller blind and the security pulak kata management tak bagi drilling on sunday. Later I found out from my property manager, kalau setakat drill untuk curtain tak apa sebab tak banyak. Tapi security nepal ni tak faham bahasa. Lain dicakap lain dibuat. BTW, they have replaced it with local people beginning 1/11/2008.

To make matter worst, Macy nak install the curtain the same day and time I nak pindah rumah and they just informed me a day before. Goshhh!!! Bila I try to nego dgn the movers, diaorang pun tak boleh nak tukar time sebab dah fix jadual. So terpaksalah I seek the help of Uncle Perumal to supervise angkut and pindah barang so that I could supervise Macy people pasang curtains.

Earlier out of the blue, my 3 best friends from secondary school (Agnes, Sara and Emel) tiba-tiba nak reunion the day I pindah rumah. Its all becoz Agnes ada meeting in KL so it was so hard to get the four of us together. So in between pindah rumah, I kena fetched Agnes at Cititel then later ambik Emel pulak kat Pudu. Dalam kalut menunggu aku ambik dia Agnes boleh tertinggal laptop kat lobi Cititel. Nasib lah there was a good Samaritan yang serahkan laptop tu pada hotel people. Sebenarnya, banyak ceriter lagi pasal Agnes and her laptop tapi takpelah. Nantilah aku citer. Anyway, kesian member2 I kena tolong kemas rumah, angkut barang sedangkan we all had a busy week and in a dire need of rest. Sampai aku demam Isnin tuh and aku and emel tak jadi tgk concert jazz yang ditunggu2.

Oh yer, lupa nak citer plak. On thursday, kira2 malam Jumaat kan ker Halloween. Kebetulan I bawak laptop ke Seri Kembangan sebab in between packing I sempat jumpa client insurance I. So time tu Mocha (known to me as Ming) updated his blog on Halloween pasal pengalaman dia kat Gunung mana ntah time latihan and diaorang ternampak 3 lembaga putih - mak, bapak dan anak. Nyesal, nyesal baca... dah lah sorang2 kat rumah tuh. Anyway, nasib baik I ada bawak sea salt and mop memang dah ada kat rumah. I mop the whole house sampai pukul 12 malam. God! Punya takut nak balik ke Jalan Ipoh. Mana tau tiba2 jer ada ma, pa and baby drakulat duduk kat belakang.



Anyway, aktiviti berpindah nie pun menyedarkan aku betapa comelnya Froggie. Tapi tak lah sampai hati nak tukar baby I nie. Banyak berjasa pada Mummy dia nie. Tak boleh jugak nak tukar kete sekarang sebab semua kos beli, reno dan pindah rumah nie dah menyebabkan aku berada di bawah garis kemiskinan. Hehehehe...

Nanti lah aku citer banyak2 lagi. Just wanna update jer what going in my life now. Personally bagus jugak blogging nie. U know I baru sedar banyak rupanya aktiviti bermakna dalam hidup harian I nie besides berkhidmat untuk negara...

6 comments:

mohdsazali said...

wah2 langsir dari macy.... tak kira bos macam mana pun sebelum you balik krismas you kena buat jamuan jugak masuk rumah baru.... kalu tak buat... memang ada makluk lain menunggu he he he he

SeMiN said...

Zali: betul ckp ko org baru masuk umah kalau tak buat hse warming..ada BENDER akan ikut masuk umah hahahaha!...

rambomadonna said...

hey...zali dan semin nie... u all nie jahat la. Dah lah duduk sorang2 nie. Biarlah I habis mengemas dulu.. gambar tu tunjukkan angle yg lawa jer. Kat belakang tu... mcm tongkang pecah.

syuhana said...

darling...patutlah tak nampak u kat kendui i...u pindah rumah rupanya!!! rugi tau, makanan sedap...

ming.... said...

gunung panti ler.... betul punya cerita.. haha...

rambomadonna said...

Mushu ... I kena pindah hari tuh sebab hari lain tak auspicious ... takpe2, walaupun I tak dapat menyerikan majlis u , U be rest assured that day is auspicious ...

Ming, lepas I mop lantai with sea salt, the ma, pa and kiddo sure takut nak masuk rumah I..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails