Saturday, November 15, 2008

Jangan Pandang Belakang ... Depan ... Kiri ... Kanan

Biasalah kalau hari Sabtu, I tukar profesion. Lupakan sebentar "Berkhidmat Untuk Negara" and hello to corporate world. Just to fill my past time with something profitable... So after my last CPD class today, I went to visit one of my clients who had just given birth to a 3.57 kg baby girl.

Upon reaching the lift lobby of her apartment, suddenly there was a black-out. According to one of the residents, there was 2-hrs black-out earlier in the afternoon. Oh no... dah lah her unit at 15th floor and aku dah ada kat situ so memang takde pilihan lah tapi naik tangga...

Which was a verrrrrrrry bad move ...


As you can see it was really dark.. (nasib lah takde mahkluk kuning "I will follow u" dalam gambar) tapi takpe sebab masa naik tangga tuh there were people yang on the way turun and sama2 naik ... Tapi God punya busuk, kotor and hancing area tangga dia dari tingkat 2 sampai 5... Since it was dark I pun main redah jer lah... Nasiblah kalau terpijak "booby trap" .. Oh no my Jimmy Choo ... (ahakks...)..

Sampai tingkat 8, mcm aku dah sorang2 ... lampu emergency pun takdak ... Berdebar jugak .. Teringat pulak time training CW (conventional warfare) kat Kota Belud ... mlm2 buta masuk hutan, naik bukit cari anak sungai nak melabur ... hehehe ... teringat pulak dengan Cikgu Asnie and Md Noor... seronok betul bila jumpa anak sungai, air deras pulak tuh, cepat jer menghanyutkan "kayu balak kecil" yang dilepaskan.

Naik punya naik tangga sampai jugak tingkat 12 ... ini sudah bagus... then... what ??? 12A ... then ... huh??? 12B ... kat sekolah mana lah developer nie belajar maths ... aku rasa nak give up dah ... and suddenly taraaaaaaa... 15... Yahoo.. I have made it to the 15th floor ... rasa mcm Rambo sangat ...

Seronok sangat bila sampai rumah my client aku disambut dengan meriah sekali oleh anak2 nyer yang comel2 ... mcm diaorang plak excited I made it to th 15th floor. Tiba2 ......... dupppp.... satu feelings .... oppss.. tak boleh disebut. Tak sesuai dgn tema entry nie.. Masa borak tuh, husband client I bagi tau apartment tu ramai orang Mynmar yang kerja kat Pasar Borong Selayang. Merata jer diaorang meludah, kencing and buang sampah

Lepas siap berborak, isi dokumen apa yang patut dan cium baby ... aku pun rasa nak balik. Masa tuh elektrik masih takde lagi ... Apa lagi aku memang tak toleh kiri kanan depan belakang ... laju jer aku lari turun tangga... Sekali sampai tingkat 4 aku terserempak dgn sorang mamat .. mcm mamat Mynmar... bawak baseball bat. Gulp!!!!

Aku slow down... ikut dia dari belakang ... tapi sekali tuh sebab takut sangat aku salah keluar pintu tingkat 2. Mamat tu masih terus turun tangga ... Bila aku patah balik berderau darah aku sebab tangga tingkat 1 tuh gelap bangat .... Masa aku menuruni tangga tuh aku mcm menunggu the sudden swing of the bat ... and then ..............

"aaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh"

Nota : Tuh kesan bunyi aku berlanggar dgn sorang mamat kat pintu masuk tangga ... dia pulak yang over menjerit ... sakit perut aku ketawakan dia.

8 comments:

SeMiN said...

ehemmmmmmm...ker sajer buat2 terlangar...hehehehehe.... jgn TERlanggar "bat" lain plak hihihihiiiii.....tak per..rambo mesti hebat....hahahaha

rambomadonna said...

Semin, kalau terlanggar "bat" lain of course lah bunyi jeritan dia pun lain hehehe...

Kalau dia tuh BATMAN, I takkan setakat langgar. I akan buat2 rebah dalam pelukan lagi... Jutawan kaya di sebalik topeng tu...

Olpicture said...

Myanmar bawak "bat" tu mesti tak malatop kan? kalau tak mesti you jerit! i rela! i rela!

rambomadonna said...

hahaha... ada ker mamat Mynmar yang meletop ..

ming.... said...

itu confirm bangla... favourite past time is to bat cricket balls!! haha... u can see it everywhere nowadays!!

rambomadonna said...

Dey Ming ... Kalau bangla sure masa turun tangga cannot see the person la ... nampak gigi jer ...

BTW, kalau yang suka main cricket tuh mesti yang good looking banglas.. hahaha

mohdsazali said...

ha ha ha...

apakah petanda apakah alamat...... mesti jodoh you.....

setuju dengan olpicture kalu tak mesti you akan cuba menggida mamat tue.. he he he he he

rambomadonna said...

Pooh kiri pooh kanan ... mudah-mudahan dijauhkan dapat jodoh dgn mamat Mynmar or Bangla (kalau Banglo nak)...

Kalau hensem meletop dan berduit I jual insurans dulu lah Zali... dah alang2 aku kendong beg insurans aku yang berat gedabak tuh ...

Tapi masa explain pasal product tuh ... paham2 jer lah apa yang I akan lakukan ...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails