Thursday, September 24, 2009

I Know What I Did Last Raya

Guess what ... I got bitten by the cross stitch bug again! Another very expensive and time consuming hobby. Miskin lah aku lepas nie. But I am not going to complain ... better busy than sorry. Don't know how it started ... perhaps boring of looking at the empty walls of my home. Huhuhuhu ... Anyway, I started this hobby since I was 15 but because I couldn't afford to buy the "benang" with my student budget so my passion for cross stitch often ON OFF.

After moving to KL, I did try to rekindle with this hobby. Unfortunately, I couldn't find the right shop selling the materials and floss. Imagine a city like KL, I couldn't find a decent shop specialising in needleworks. Banyaknya kedai pengantin or home deco. So I decided to forget about it ... yes, I forgot about it for 6 years until last year's August during a work trip to Muar, Johor. I was window shopping at the shops near my hotel and I found a nice shop selling artificial flowers and handicrafts.

I couldn't content my excitement when I saw wonderful cross stitch designs, complete with the materials and DMC floss. I memang fan of DMC products, because it has more range of colours. This one I learned from my cousin Wendy - the person responsible to introduce me to this craft. So akak pun borong lah one complete set, in case I couldn't find shops selling DMC products in KL.

But after that I had to stop stitching for another year coz moving house and couldn't remember packing my cross stitch materials in which box. Huhuhuhu

This was my effort between August - October 2008.

This was my effort during the Raya holidays.

This was as of 7.00pm today.


And this is how it suppose to look like when complete. How very ambitious of me! Bila lah nak siap macam nie hahaha!

18 comments:

Si Yoyop Bah... said...

Huhu. Full Package! Rugilah abg tingkat 14 kalau tak dpat. Mcm2 boleh. Pandai memasak, pandai buat cross stitch (cuma ntah bila siaplah), pandai menyanyi, serba serbilah. Apa lagi yg kurang ni abang tingkat 14?. Mu kecek sikik apo yg kure?.

rambomadonna said...

Yop: Abe Tingkat 14 tokseh kecek kelate. Mu kecek Russia sikit. Nak kena buat pakej umrah sekali kot Yop ... Abe Tingkat 14 tu dgrnya org Uzbekistan, biasanya belah2 tu ramai jugak muslim kan ... kira2 sedara mara Genghis Khan lah ...

Haaa ... sebenarnya ada cerita terkini tentang Abe Tingkat 14 yang membuat pintu hati ini tertutup buat si dia ... nanti lah aku citer dalam blog nie. Memang menyayat hati citer dia.

Kena story dalam bahasa Melayu sastera baru best!

norzah said...

Jange cepak-cepak tutu' pintu la J. Oghe Uzbekiste tu
hansom-hansom sokmo. Payoh na' caghe. Apolagi cucucicik Genghis Khe! Kalo sikik-sikik punyo cito jange ambik kighola. Janji keturunemu kacok-kacok dan gagoh-gagoh lako. Eh, paheko ghoyak Kelate ni?
Den specialize cakap nogoghi 9, dokek-dokek dongan Kelantan bunyi e, hehehe.

rambomadonna said...

Hati eden memang tertutup buat dio le Norzah ... nanti la eden cito

Sumuk said...

you never tried subang parade? there's a knitting shop wc also offer knitting class, but im not sure abt cross-stich. the shop is on the top floor, it's is there for ages...

rambomadonna said...

Sumuk: I found one yesterday in Bandar Puteri Puchong. That's the power of blogging ... I check out few blogs on cross stitching in Malaysia and I just got myself new best friend in Puchong hehehe ... that place was heaven ... macam macam ada ... its at no 14 Jalan Puteri 5/1 ... in case u r interested ...

emel said...

wei, sori la fren. Tat day, wen u wre in Kulim, Tu la hang, tak habaq awal2, aku tak sempat nak bawaq hang gi jln2 pekan Kulim cari benang tu. Haa.. kan dah cakat belah utara, kita.. eh, sikda. Kita kan sama2 marathon tido?.. Gney nak molah, dah kmk keja. Kesian, lain kali jak.

Olpicture said...

I ingat lagi masa kecik2 sibuk2 nak jahit my Sister's punya cross-stich project... teruskan usaha, nanti siap- post the finish product yea!

rambomadonna said...

Emel: Cheq tak plan nak buat cross stitch time raya tapi memandangkan hang bagi tau hang keja malam raya cheq bawak sekali la cross stitch tu ...

Ko tauk aku sampe termimpi2 mencari benang cross stitch sampe jak di KL. Next day terus aku surfing carik blog cross stitch ... rupa2 nya kedey belakang jamban rumah aku jak ...

bgs juak dah tau sine nak beli ... at least aku ada lah destinasi hujung minggu

rambomadonna said...

olpic: ni pun dah tak sabar menunggu waktu balik nak sambung jahitan ...

Abet said...

of topic.. is you are the gones to si beyonce's concerto?

rambomadonna said...

zennnnn .... mie in KK that time. so kesian emel and jett ... just curios, if i tak jadi to KK ... r u gonna join us?

emel said...

I dun think u wanna cancel ur flite ticket.. so, sik dpt la kmk duak Jett gi nangga beyonce, pa tek kau sikda. 2 benda penting sikda Accomodation+transportation, and 1 most important thing sikda, "TOGETHERNESS" & REUNION OF D' SINGLES..kan Jmie kan?.. So, sapa yg dah sik single ya, iboh terasa???

rambomadonna said...

hahaha ... got that kazen? bisa sekali ayat2 emel. so berbeyonce lah kau ngan thomas that weekend kelak.

Abet said...

sik terasa pun...emel, try again...

white said...

wah..boleh lah jual kelak..
nang talented lah kau tok..pandei memasak, pandey molah kek lapis, omelette nyaman..dan macam2 lagi..
rugi2 abang tingkat 14..heheheh

rambomadonna said...

White: Nak hidup kenalah multi tasking ... dengan cost of living yang semakin meningkat. White pun aper kurangnya ... terkenang aku makan bubur kosong ngan kasam sabik pahit kau ... heaven!

Chua Khar Lik said...

Which hotel you stayed ya?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails