Monday, November 16, 2009

Unforgettable - Royal Charity Gala Night

Once again, I have to thank SP Setia for the invitation to their Unforgettable-Konsert Amal Diraja (whom they were the main sponsor) at the Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centere. The concert was to raise funds for the Alzheimers Disease Foundation Malaysia (ADFM), featured 66 world-class musicians from 10 different countries under the lead of New York-based conductor, Eugene Pook. Sesuai sangat dengan akak yang selalu lupa-lupa sejak dua-menjak nie.

Co-incidently, that night was the 64th birthday of His Royal Highness, The Sultan of Selangor, DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj. Another royal guests were His Royal Highness Dr. Raja Nazrin Shah and Tuanku Zara (santekkk sekali macam model). Hence, the Royal Charity Gala Night. Nasib lah I tak berhias cantik2 malam tu, kalau tak sure lah jadi birthday present to the most eligible bachelor for the night. Teringat kisah time terima watikah from the Sultan late father. Semua tak berani nak senyum kat the late Royal Highness masa ambik watikah takut - "Beta berkenan".

I have always wanted to watch a concerto or live orchestra playing classical pieces from Bach /Pachebel (my personal fav) or scores from famous movies like Beauty and The Beast, Titanic or Phantom of the Opera. Been planning to watch a few shows by the Malaysia Philhalmonic Orchestra, but haven't met the right companion for that. Anyway as I was savouring the symphonic magic of the night how I wish that my parents could afford to sent me for a musical lesson so at least I could play one musical instrument. So far the only musical instrument that I learned to play formally was the recorder (a type of flute).

Then suddenly I heard a familiar sound that usually add some drama or liven up or act as a climax to a score. "Ting Ting Ting". Laaa ... kerincing. Nampaknya ada jugak musical instrument lain yang I tau main. Kalau main kerincing pun boleh jadi world-class performer so I pun dengan bangga boleh lah anggap diri i world class musician hehehe

The orchestra played to scores from Phantom of the Opera, Star Wars and some pieces that I am not familiar with. There was also a solo performance from award winning violinist Jessica Lee and Estee Pook who sang to New York, New York and a Mandarin song. Anyway, throughout the night I was waiting for Sean Ghazi. And his vocal performance to Bridge Over Troubled Water, Semalam, Hujan Di Tengah Hari, Unforgettable and Sway memang tak mengecewakan. Tapi if I had a say to the selection of vocalists ... I think the organiser in the future should consider Farhan AF4.

When Sean told the audience that "tonight was magical" because for it will be the first time that his own song Semalam be played by 66 world-class musicians assemble ... I could understand his feelings. I think it is every singer or vocallist dream to sing to an orchaestra and LIVE in front of say 3000 audience. I remembered singing "How Do I Live" accompanied by a 3-piece band (piano, bass guitar and lead guitar) to a live audience at Hyatt KK.

My feelings that time? Excerpt from Sean Ghazi's speech ... "barulah terasa Malaysia Bolehness and some Syok Sendiriness"...

However the highlight of the night belongs to Datuk Razman Hashim, Deputy Chairman of Sunway Group. He really wowed the crowd with his down to earth performance and rendition to "Piece of My Heart". Kalah Sean Ghazi (seriously) ... sampai tak sedar I cheered so loud for him. Sorry Sean, kadang2 lelaki lebih tua lebih berpengalaman ... auwww

11 comments:

Si Yoyop Bah... said...

Hahaha...Beta berkenan. Kalau 'salam'tu yg dihulurkan masa commision kita hari tu, akan ku sambut, "patik terima dengan kaki yg terbuka". Hahahahahahahahahahahahaha

norzah said...

J, m still laughing at Yoyop's comment. which followed your own quip in the last line of your posting before the auwwww...Memang koooool...

So u've just been to a high-brow concert. All that I remember of such concert is that the formallty kills me. I can imagine the glitters and pomp of the royalty.Mana gambar u malam 'tu?

Isy.. antara lagu yang dimainkan- Hujan diTengah Hari! Kalau u rasa world class kerana boleh main recorder dan kerincing yg digunakan mlm tu, I rasa
ada class juga kerana boleh nyanyikan lagu tu anytime. Sedap tak sedap bunyinya itu problem pendengar haha. Hey, pernah nyanyi lagu " Aduh Sayang" di hadapan Yang diPertuan Agung (Sultan Johor) dlm konsert PTD dulu tau? Berterabur.....!
Dlm function besar di JB dia bertitah depan majlis suruh i nyanyi lagi..Kecuuut.

Well, how i got out of it is still a miracle. He can get very nasty. Kalau u kena pilih jadi b/day present hari tu apa kata? Mcm Yoyop juga ke? hahaha.

SeMiN said...

amboi Rambo...statement u kat ujung2 entry tu makin ganas nampak.... ada apa2 ker? ;-)

rambomadonna said...

Yoyop: Patutlah time commission bukan main lagi berkawad sampai jatuh "beret" untuk tarik perhatian DYMM Sultan ya... hahaha ...

Sayangkan, mesti ko dah jadi janda kaya sekarang nie. Too bad, hati ini telah dimiliki oleh Prince William of Wales. If dia yang bagi that salam ... segala2 pun "terbuka" hahahaha (memang masa dah time nak kawin"

rambomadonna said...

Norzah, ini lah masalah yang dihadapi oleh kebanyakan wanita yang "overdue" nak kawin.

Teringat I dengan cerita a friend of mine who just finish kursus nikah kawin last few months ... the ustaz said "contoh orang2 yang kena kawin adalah ... "kalau I tak kawin jugak tahun nie, adalah orang yang jadi mangsa r*g*l tahun depan".

Norzah, sekarang kita kena jadi "cultured society". Walaupun tak tahu pun beza work by MOzart, Beethoven (dulu I ingat Beethoven nie sejenis anjing) hahaha ... sampai sekarang i tak boleh beza concerto, sonata or symphony hehehe.

Hey, jangan2 u pun Juara Bintang RTM dulu2. Tu yang sampai Sultan Johor berkenan mencemar duli dengar suara you hehehe ...

Kalau I dijadikan birthday present hari tu ... surelah Selangor Jadi Negeri Gemilang dan Terbilang hahaha ... (lari sikit dari topik)

rambomadonna said...

Semin: Masa sudah timeeeee ...

norzah said...

J, kata org yg ganas cakap tak buat. Yg senyap-senyap tu selalu cepat meletup. Tidak ada soal terlajak waktu atau overdue sekarang koz panah cupid boleh melayang bila-bila waktu je. Kadang-kadang target yg lain kena yg lain.
Dlm menggubah lagu kasih elok gunakan format concerto, bukan sonata, kalau u tau bezanya. Semua boleh disimfonikan tapi dlm concerto the lead instrument tetap dominate the entire score.Hehehe macamlah tau sangat tentang musik...

rambomadonna said...

Norzah ... betul lah. Tu maybe ramai lelaki takut dengan kami2 yang "ganas" sebab tak "panas" kot HAHAHAHAAA (gelak besar nie).

Sebenarnya Norzah ... i dengan kawan2 seangkatan ikut cakap mak bapak ... masa bersekolah jangan "gatal" nak kawin, jangan "gatal" nak bercinta. Walaupun hati dan kaki dah lama terbuka nak kawin tapi takut disumpah jadi batu sebab ingkar kata mak bapak hahaha

Eeeeeeeee ... nasiblah betul penggunaan concerto dalam blog nie. Sebab ada violin solo hehehe ... at least u pun tahu lah sonata apa, concerto apa ... kalau tanya I ... "haaa what sonata? Winter sonata is it?"

emel said...

Apa tok??.. malar gi konsert, sik ngajak mek urg pun....

suna said...

OMG..is it hot in here or is it HOT in here? Trust su elah to be provocative.. hehehe.
BTW, ya..mana gambar ko malam tu? Which royal colour did u pick? yellow or purple.. or just being grand in black perhaps?

rambomadonna said...

Mel ... iboh jeles.

Suna: Gambar "birthday present" tak bley ditunjukkan di sini ... yang pasti ravishing.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails