Thursday, April 2, 2009

Thai Fried Rice For The Soul

I had series of headaches today after mobilising and giving orders at everyone in Meli style yang ala2 kuku besi tuh. Dijamin berkesan untuk buat keje jalan especially saat kritikal begini. I had no choice but to apply Meli's management style sebab my boss and my Dato' LA rely on me now after kena heret ke hulu dan ke hilir oleh Dato' KSU after PEMUDAH meeting. Semua gara2 satu email dari Tan Sri KSN himself semalam.

Well I have nothing to complain coz personally I knew deep down they had no choice. Plus kalau I jadi boss pun I want an officer that can assist and accommodate me, or make good and wise decisions in my absence. Anyway, I have sensed long ago that this tsunami is coming so awal2 lagi I dah task force kan semua kertas siasatan so that by the time PEMUDAH people start nak cari our kesalahan, all the IPs dah ada kat Unit Perundangan or dengan AG Chambers people. Kesian pulak I tgk Timbalan Pendakwaraya yang muda2 nie mencacai mendaftar kes semalam.

Ingat dulu bila some officers mengutuk I menyibuk tolong budak2 teknikal and pemantauan kewangan sebab honestly, I had no choice. If they don't or don't know how to do their work my team can't start issuing compound atau start prosecution on errant developers sebab siapa nak jadi saksi atau nak mengesahkan bukti. Sistem dan prosedur dah ada, cuma I kena expand and perbaiki sahaja.

Fuh... penat betul otak I by lunch. Hmm, nasib tak jadi Ketua Pengarah lagi (berangan!!!) Nasib baik Syu called sebab dia pun tgh sedih and stress. She need to get her problems out from her system ... so I ajak dia makan kat Food Garden @ Midvalley ... best2 jugak selection kat situ ... so today kitaorang pilih Lanna Thai - Thai Fried Rice. As displayed on the gerai board, this month, Thai Fried Rice nie ranking no. 2 kat gerai tu dengan jualan mencecah lebih 1200 pinggan.


Memang sedaplah Thai Fried Rice dia nie . Dari segi star rating untuk Thai Fried Rice I bagi 4 ****. Tgklah next time I makan kat situ lagi nanti I ambik gambar Pineapple Fried Rice dier, yang menduduki tangga teratas dengan jualan mencecah 2400 pinggan.

6 comments:

SeMiN said...

heran kan.. masa 41 pun kerjer teruk, 44 pun kejer terukkkk, 48 pun kejer terukkkkkkkk... mana anak2 buah yg lain ekk?.... hai la badan.. nasib la badannn.. kah kah kah

rambomadonna said...

aku nie nak kena mandi bunga lah ... tapi malaysia takde spring so pilihan bunga terhad kepada bunga raya, bunga melur, bunga taik ayam ... hehehe lain lah kat UK ada lavender, lily of the valley, rose eeee...

dulu time 41 keje teruk sebab kakitangan tak cukup, 44 teruk sebab bos teruk, nie time 48 pun keje teruk sebab KPKT kena teruk dgn KSN....

memang nak kena long study leave cum vacation lah ...

SeMiN said...

Rambomadonna: hmm apa lagi... kan nak mandi lavender serba segala.... mai la sambung study cum vacation kat UK nihh haahhahaaha... kira lari mulut buaya masuk mulut singa la jugak hahahahaha!

ida said...

iye cik rambomadonna marilah kita sambung blaja jauh2

mohdsazali said...

satu tue jea my advise.... belah la cepat2.... i think sekarang nie you dok tolong cuci daki2 n t_ _ k yang orang yang terdahulu tinggalkan....

rasanya dari tahun 2004 lagi kita dah predict benda2 ini akan terjadi...waktu kita kat unit lain.... so bos....sendiri mau ingat la he he he he

rambomadonna said...

i agree with u zali, nie yang bersemangat nak keluar jugak dari kementerian and sambung belajar ...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails