Saturday, March 14, 2009

Run Forrest Run

Yesterday Syuhana and I had another SJP moment over our long lunch break. Since it was unplanned so we had to make do dengan our PINK kaler office attire ... kebetulan pulak sama2 pretty in pink semalam. So our destination this time, The Curve.

Earlier that morning I terbaca about Bubba Gump Shrimp Company (belongs to NAZA Group) ada bukak 3rd outlet kat Sunway Pyramid. Wah dah 3rd outlet but dia punya first outlet kat the Curve pun I tak try lagi. Sebelum nie I adalah baca2 review tentang restaurant nie but tak terbukak hati nak try. So when Syu ajak for SJP moments I suggested we checked out this place.



Most of the dishes in the menu are seafood, in particular shrimp lah. But dari segi penamaan menu to the deco semuanya dari filem Forrest Gump. Upon arrival kami disambut dengan penuh mesra oleh staff kat situ yang rupa mereka ala ahli kumpulan Peter Pan. Before we made our order, diaorang explained lah kalau kitaorang belum nak order atau nak privacy ... we flip the signage to Run Forrest Run. Kalau kitaorang perlukan service atau nak order, we flip the signage to Stop Forrest Stop.

Menu-menu dia pun boleh tahan tahap kolestrol nya. But who cares? Anyway, montok tuh lah cantik. Cuma nak kena bagi montok kat tempat yang betul jer huhuhu ... kena pakai korset lah pas nie. For today's outing, kitaorang order Calamari Rings, I'm Stuffed, Lotsa Lava and Bluberry Smoothie. Oooo .. kalau diikutkan sinful indulgence nie, nak jer order mud pie and strawberry shortcake nyer yang sungguh lazat iteww... nasib Friday so makan pun kena dengan penuh beriman.


Ni Calamari Rings dia ... personally I rasa I have tasted better rings at one Thai restaurant in Kota Bharu and some seafood restaurant tepi pantai somewhre dekat Sepang Gold Coast area. Cuma dia add deep fried capsicum/chillies dip in batter lepas tuh bila kita perah jus lemon, the combination of the calamari rings, chilies and lemon juice memang heaven.


Sebelah kiri blueberry smoothie, belah kanan Lotsa Lava - coconut milk smoothie mix with raspberry. Dua-dua pun meletop!

Ni pulak menu dia bernama I'm stuffed. Memang stuff lah lepas makan this dish. It is actually, big shrimps with crab ball in creamy cheesy sauce with herbs served with jasmine rice. Halfway makan baru teringat nak ambik gambar.

Masa menunggu menu tiba, dia punya Peter Pan wannabe waiter datang lah bagi kuiz kat kitaorang. Soalan2 nya berdasarkan filem Forrest Gump ... I suka movie tuh but sebab dah lama tak tgk so tak dapatlah nak jawab soalan2 dia dgn kecekapan Aras 4. Kalau olpicture mesti boleh jawab semua soalan, even sebelum soalan habis ditanya...

Kesimpulannya makan kat situ memang best sampai korang pening2... Sesuai la untuk peminat seafood tapi in western style. Quite pricey lah sebab seafood kan mahal. An alternative to Manhattan Fish Market. That day we spent a total of RM 93.50. Keseluruhan akak bagi 3.5 ***

P/s balik tuh terserempak dengan seorang foreigner, belah2 uzbek rasanya, duduk kat tkt 14. Handsome banget .. tall, segak,fair mata sepet and penampilan mcm model. He was staring at me ... huhuhu ... rasa semput menahan nafas nak cover perut. Nyesal ... nyesal.

11 comments:

Ramli said...

Jamie...ko kate food dia sedap tp ngape rating dia just 3.5 and 3 star je...hmmmmm...sure la indah kabar daru rupe kan....opsssssssssss...

rambomadonna said...

tu overall rating lah ... kena ambik kira ambience, service and pricing...

Si Yoyop Bah... said...

Hahaha..."P/S tu". Ko kan byk aset lain yg boleh ditonjolkan...Tak menyengat dah ke "BRA KAJANG"?.

rambomadonna said...

hahahahaha .... ko nie bah suhaila .. habis satu malaya tau pasal "bra kajang" nanti.

Dah pusing satu pilipine lah ko?

SeMiN said...

hmmmmm... makannnnn... lama dah tak makan best2 nihhh.. asyik masak sendiri jerrr... kesia aku kan rambo?

rambomadonna said...

Ini lah dugaan kita apabila merantau atau menuntut ilmu di negeri orang. anyway apa specialty durham? dont tell me kidney pie (loya sudah)

mcm aku kat kl lah, tiba2 jer mengidam midin lah mi kolok lah. aku skg kat penang, sampai jer melantak char hor fun kat pulau tikus hehehe. susah nak dapat hawker food yang sedap kat kl ...

anyway min, malaysian memang obsess with food.

Olpicture said...

iyang baru membacanyer pun dah terasa ingin larik ke toilet to puke my guts out! it's soo fattening! muahhahah

rambomadonna said...

Tat's what I meant by makan best sampai pening2... to much cheese, cream plus shrimp pun high in cholesterol.

Olpicture said...

tapi sedaaaaaappppp gambarnyer. No! i'm not bulimic as to what certain allegation has circulated in the news (drama!)

CNI Trio said...

ko nie mcm the late lady diana pulak ...

ming.... said...

well... i had bad experience kat sana... food wasnt good and pricey la... maybe i silap order kot... cis... kena redo balik la camni...

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails